‘Voldoende stroom voor elke beursdeelnemer’Roland Kamphorst

Licht en geluid, daar wordt Roland Kamphorst van Kamphorst Licht en Geluid verhuur en verkoop blij van. En dan het liefst in een energiezuinige variant. Zijn hobby? Licht- en geluidsplannen maken voor evenementen. Dit jaar zorgt deze beurssponsor uit Didam er met een stroomvoorzieningsplan en bijbehorend materiaal voor dat er tijdens de B2B de Liemers beurs ook van alles te zien en te horen is.

Wat houdt een stroomvoorzieningsplan precies in?

Roland: “Op basis van de indeling van de beursvloer en de wensen van de standhouders bekijk ik hoeveel watt er op elke plek nodig is. Het is dan ook belangrijk dat deelnemers van tevoren aangeven wat ze nodig hebben. Daarna maak ik een ontwerp voor de stroomverdeling. Met verdeelkasten, kabels, stopcontacten en krachtstroom zorg ik er vervolgens voor dat er op 4 april overal voldoende vermogen aanwezig is. Zodat er tijdens de beurs geen groepen uitknallen als iedereen zijn apparaten inplugt.”

Wat zien we van jouw werk?

“Als het goed is vrij weinig. Maar als het echt helemaal donker blijft, heb ik iets niet goed gedaan. Om de stands van stroom te voorzien heb je al gauw een paar honderd meter kabel nodig. Die kun je natuurlijk niet over de grond laten lopen, daarom werken we ze netjes weg in het plafond. Zie je bijna niks van. De meeste beursdeelnemers hebben voldoende aan zo’n 1000W. Daarmee kun je een scherm, een lampje en een laptop van stroom voorzien. Maar voor grover geschut moeten er extra groepen bij, want we willen natuurlijk niet dat er stoppen doorslaan.”

En wat nu als de stroom op 4 april toch uitvalt?

“Dan lossen we dat op. Dan is het een kwestie van de hoofdzekering opzoeken en de boel weer inschakelen. Maar ik ga ervan uit dat dit niet nodig zal zijn. Het is ten slotte de beste reclame voor mijn bedrijf als de stroomvoorziening vlekkeloos verloopt.”