‘Netwerken wordt samenwerken’

Jan Ummenthum

Rabobank Arnhem en Omstreken is vanaf de eerste editie van de B2B de Liemers beurs een betrokken partner. ‘Het is een belangrijke ontmoetingsplek voor ondernemers in de Liemers. Netwerken wordt samenwerken. We nodigen dan ook iedere ondernemer in de regio van harte uit om aanwezig te zijn!’, lacht Jan Ummenthum, directievoorzitter van de bank.

WAT IS HET BELANG VAN DE B2B DE LIEMERS BEURS? 

“Verschillende bedrijven en organisaties uit de regio ontmoeten elkaar hier en leggen er nieuwe verbindingen. Onze regio heeft alles, er is een grote diversiteit aan activiteiten die complementair aan elkaar zijn. Door intensiever samen te werken kunnen we de Liemers echter nog meer versterken. Innovatie en ondernemerschap - bij uitstek regionale uitdagingen - kunnen in de toekomst het onderscheid maken tussen economisch floreren en stagneren. Dit is volgens mij het juiste moment om te bekijken hoe we samen nog verder kunnen groeien. De B2B beurs maakt dat mogelijk.”

WAT MAAKT DEZE BEURS VOLGENS JOU UNIEK?

“Deze beurs wordt gemaakt door ondernemers voor ondernemers. Zij kennen de regio het beste en weten goed in te schatten wat daarbij aansluit. Dat maakt deze beurs echt uniek. Ondernemen gaat verder dan de eigen gemeente alleen. Door meerdere netwerken in de regio aan te boren, creëer je veel meer mogelijkheden. Je kunt je kennis delen, met elkaar sparren en verbindingen leggen, ook binnen je eigen branche. Dat geeft veel energie.”

WAAROM IS DE RABOBANK HOOFDSPONSOR VAN DE BEURS?

“De Rabobank is een coöperatieve bank. We willen een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in de regio. We willen nieuwe kansen ontdekken en die kansen ook daadwerkelijk benutten. Initiatieven die dit mogelijk maken, zoals de B2B de Liemers beurs, ondersteunen we daarom graag. Maar we organiseren de beurs natuurlijk ook om goede zaken te kunnen doen. Gaat het de ondernemer goed en trekt de economie aan? Dan groeit de welvaart. Dat is goed voor de regio en dus ook voor de bank. Het zorgt voor continuïteit op de langere termijn.”