‘Een podium voor samenwerking’

Bert Frölich van Kunstwerk!

Debuterend beurssponsor Kunstwerk! voorziet onze beursvloer dit jaar letterlijk van een podium. Dit podium - compleet met licht, geluid en technische ondersteuning - krijgt een centrale plek op de beursvloer en wordt een ontmoetingsplaats voor deelnemers en bezoekers. Na afloop vindt hier de afsluitende act plaats. Kunstwerk! directeur Bert Frölich legt uit waarom zijn fusieorganisatie B2B de Liemers ondersteunt.

Waarom is Kunstwerk! beurssponsor?

Bert Frölich: “Omdat we willen laten zien wat we in huis hebben. Kunstwerk! bundelt de krachten van Het Musiater, de Bibliotheek, het Liemers museum en Volksuniversiteit Zevenaar. We zijn in 2016 gefuseerd en willen op deze beurs graag laten zien wat we ondernemers kunnen bieden. Je kunt bij ons namelijk niet alleen terecht voor een creatieve invulling van bijvoorbeeld een congres, of voor horeca en een mooie zaal. Maar ook voor scholing van je medewerkers, voor taalcursussen of voor voorlichting over cultureel erfgoed. We verbinden commercie, educatie en cultuur. En verbinden past bij deze lokale beurs.”

Wat zorgt ervoor dat je na afloop blij naar huis gaat?

“De beurs is voor mij geslaagd als we ondernemers duidelijk hebben gemaakt waarvoor ze bij onze nieuwe organisatie terecht kunnen. Als we de meerwaarde van Kunstwerk! hebben laten zien. En als ze weten waar ze ons kunnen vinden, op www.liemerskunstwerk.nl bijvoorbeeld. Het gaat om ontmoeten en contact maken. De B2B de Liemers beurs is ook figuurlijk een podium voor samenwerking tussen ondernemers en culturele organisaties”, antwoordt Frölich.

Wordt dit jouw première op de beursvloer van B2B de Liemers?

“Nee. Als directeur van Het Musiater heb ik een jaar of twee geleden ook met een aantal medewerkers een stand op deze beurs bemand. We hadden er toen volgens mij een goochelaar bij. Dit jaar zal onze stand er anders uitzien. Kom maar kijken!”