‘Laat zien dat je durft te vernieuwen’

Fred Hakfoort

Voor de vierde keer op rij de B2B de Liemers beurs sponsoren? Dat was absoluut geen vanzelfsprekendheid voor BKC Partner in groen en milieu. Directeur Fred Hakvoort: “Elke keer hetzelfde doen is saai. Je moet wel wat te melden hebben op zo’n beurs, vind ik. En dat geldt niet alleen voor beursdeelnemers, maar ook voor de beursorganisatie. We moeten blijven vernieuwen. Zolang dat gebeurt is de B2B de Liemers beurs - ook voor ons - interessant.”

Hoe kun je je als ondernemer blijven vernieuwen?

Fred: “Door naar buiten te brengen wat je van plan bent, en door vooral te doen. Verleg je grenzen, kies voor transparantie, wees eerlijk over wat je doet en vertel waar je voor staat. Bespaar me de mooidoenerij. Ga voor een ‘doen-groep’ in plaats van voor een werkgroep, waarin meestal alleen maar wordt gepraat. Probeer iets nieuws, toon lef!”

Wat voor nieuws kunnen we van BKC bv verwachten tijdens de beurs?

“Dat BKC bv voor duurzaamheid staat weten de meeste mensen inmiddels wel. Op de beurs laten we een nieuw project zien. Daarbij proberen we in de toekomst onze omgeving meer bij duurzaamheid te betrekken. En met ‘omgeving’ bedoel ik hier dan specifiek een groep jeugdige minderbedeelden, die sociaal of geestelijk een achterstand hebben op de arbeidsmarkt. We willen hen zinvol werk geven. Werk, waarvoor ze waardering krijgen.”

Hoe ziet dat nieuwe project eruit?

“We laten jongeren van versnipperd ingezameld plastic materiaal nieuwe producten maken. Denk aan bloempotten of draden. We bouwen momenteel machines die het ingezamelde plastic gaan verwerken. Zo versnippert de ene machine het plastic in kleine vlokken, terwijl de andere machine deze vlokken verwarmt en in een productmal giet. Hoe dit allemaal werkt laten we op de beurs ook zien. Dus houd onze sociale media goed in de gaten. Wie weet vragen we je wel om je lege flesjes afwasmiddel mee te nemen naar de beurs.”