Naast de ruim 100 deelnemers die zich op de beurs presenteren, kun je ook veel kennis opdoen tijdens de verschillende kennissessies die de hele dag door bezocht kunnen worden.

Zowel de beurs als alle lezingen zijn voor iedereen gratis te bezoeken.

Samen met enthousiaste ondernemers is onderstaand programma tot stand gekomen! Wil je naar één  (of meer)  lezingen, meld je dan wel even aan.

Algemeen programma

12.00 - 22.00 uur - Open voor publiek

12.00 - 14.00 uur - Lunch voor jou en je relaties

13.00 - 13.30 uur - Officiële opening met de 6 Liemerse Burgemeesters

17.00 - 19.00 uur - Diner voor jou en je relaties

21.00 - 22.00 uur -  Dolf Jansen

Deel je Expertise

14.30 - 15.00 uur - "Ondernemers onder elkaar" door Makro Duiven

Ondernemers Onder Elkaar (OOE) is een initiatief van Makro Nederland, De Zaak, Seats2meet, Team Academy en Fuenta. Dit ondernemerscollectief heeft als hoogste doel de ondernemer in Nederland zo optimaal mogelijk te faciliteren in zijn/haar persoonlijke en zakelijke groei. 

5 Minute Innovation Challenge 

Ontdek hoe je in 5 minuten de basis legt voor de meest waardevolle innovaties. Het kan, echt! Durf groot te denken en schiet vooral niet in de ja-maar-modus… Wie de bingokaart vol heeft wint geen prijs, maar moet direct de zaal verlaten!

In deze challenge dagen we je uit om met een team willekeurige deelnemers in slechts 5 minuten een compleet nieuw, innovatief concept te bedenken. Geen tijd dus voor beren op de weg… Laat je inspireren door je teamgenoten, bouw voort op hun ideeën en schroom vooral niet dat ene, absurde idee in de groep te gooien; het kan zomaar de basis zijn voor een briljante oplossing.

Wat je leert tijdens deze interactieve, energieke workshop is om in heel korte tijd fantastische ideeën te bedenken die de moeite van het uitwerken waard zijn. Je ontdekt waarom elke professional en elk bedrijf creativiteit als een serieus instrument zou moeten inzetten in dagelijkse werkzaamheden en dat de juiste mix van mindset, omgeving en vaardigheden het fundament is voor succesvol innoveren. En niet onbelangrijk: je gaat na afloop gegarandeerd vol energie en inspiratie de zaal uit!

15.00 - 15.30 uur - "Focus op de klant" door Communicatiehuis de Liemers

Klanten gaan ALTIJD voor!

Druk, druk, druk met alle dagelijkse dingen. Je dag wordt door je klanten ingevuld. De omzet loopt door, maar je wilt meer. Je wilt groeien. Alleen de tijd ontbreekt om hier eens goed voor te gaan zitten. Of hierover met iemand die je vertrouwt, te sparren. Je blijft wel piekeren: ‘Wat als die grote klant besluit naar de concurrent te gaan?’ ‘Wat als ik afscheid neem van die klant die alleen maar ‘kost’ en niets oplevert?’

Ervaar jij dat je in de dagelijkse praktijk niet aan zaken toekomt die je bedrijf zichtbaar maken bij je ideale klant, zoals marketing en communicatie?

Als je je hierin herkent, maak dan op 4 april een half uurtje vrij. Je krijgt 5 praktische tips om de FOCUS op de klant te krijgen en te houden, zodat ze bij je gaan kopen én minstens zo belangrijk, jouw ambassadeur worden. Door hier over na te denken, ga je planmatig werken en voorkomt het dat je telkens tijd moet vrij maken voor iets wat voelt als een bijzaak maar hoofdzaak is.

Paula van Remmen is communicatieregisseur bij Communicatiehuis de Liemers. Zij helpt ondernemers bij het herkennen van jouw ideale klant, welke probleem deze klant heeft en welke oplossing jij als ondernemer kunt bieden. Met als ultiem doel, dat die klant bij jou gaat kopen en jij kunt scoren met communicatie.

15.30 - 16.00 uur - "Belangrijke keuzes maken in je leven" door Spiegel en Reflex Opleidingen

Belangrijke keuzes maken in je leven

We leven in een hectische tijd waar we als het ware in een sneltrein door het leven vliegen. Als het allemaal zo snel gaat is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt.

Wat is een juiste keuze en hoe en gebaseerd op wat maken we deze?? Hierover gaat mijn workshop. Vanaf morgen bent u in staat de juiste keuze te maken……

Zit u ook in die “TGV”? Dan verwelkomen wij u graag in onze interactieve workshop!  

16.00 - 16.30 uur - "Meer groei en omzet met Growth Hacking!" door SmidIT

Meer groei en omzet met Growth Hacking! 

Deze presentatie is speciaal voor bedrijven die meer groei willen realiseren met hun bestaande of nieuwe business. Of u nu een MKB’er, of ZZP’er bent of een start-up; vandaag zullen wij u uitleggen wat Growth Hacking voor uw bedrijf kan betekenen en hoe u met uitgekiende hacks uw bedrijf in korte tijd kan laten expanderen.

Growth Hacking is een nieuwe manier van marketing die is overgewaaid uit Amerika en met rasse schreden aan populariteit wint. Dat is niet verwonderlijk, want deze vorm van marketing bleek een succesformule. Wij kennen bedrijven als Dropbox, Snapchat of Uber dankzij Growth Hacking. Het is een methode die slechts op één ding is gericht: resultaat! Concrete, meetbare doelstellingen realiseren, dat is de functie van een Growth Hacker. Met een analyse wordt een keuze of combinatie gemaakt uit 19 verschillende marketingkanalen. Vervolgens worden deze kanalen optimaal ingericht en worden de resultaten kritisch gevolgd. Data-analyse maakt het mogelijk de campagne tussentijds bij te stellen tot het optimale rendement is behaald.

Bent u klaar voor een volgende stap met uw bedrijf? Dan verwelkomen wij u graag bij onze presentatie! 

16.30 - 17.00 uur - "Bedrijfsovername" door MFS Overnamebegeleiding

MFS is gespecialiseerd in de begeleiding van bedrijfsovernames. In de workshop zal worden besproken wat een overname voor uw bedrijf kan betekenen en hoe een overname of verkoop van een bedrijf wordt gedaan. Tevens worden er een aantal special cases toegelicht, waarbij ingegaan wordt op het tijdig vinden van opvolgers, het vinden van overname kandidaten en targets en de effecten van de voorbereiding op een overname voor uw bedrijf. 

Overnames  kosten tijd om optimaal te renderen; hetzelfde geldt voor de verkoop van een bedrijf. Als u hier interesse voor heeft, laat u zich dan tijdig informeren.

U bent van harte welkom bij de workshop. 

17.00 - 17.30 uur - "Zakendoen in Duitsland"
door Strick Rechtsanwälte & Steuerberater & Wiggers Ross

Zakendoen in Duitsland

De Duitse economie draait momenteel uitstekend. Waarom dus niet een graantje meepikken, zo zal menig Nederlandse ondernemer denken. Let wel: een schot in de roos wordt de stap over de grens alleen voor wie goed voorbereid de Duitse markt op gaat. Want  niet alleen juridisch en fiscaal, maar ook cultureel bestaan er nogal wat verschillen. 

Om valkuilen te voorkomen is het heel raadzaam om je vooraf over de Duitse markt te informeren. Tijdens de lezing komen aan de orde: Duitstalige Algemene Voorwaarden, het oprichten van een bedrijf, de financiering van bedrijfsactiviteiten, handelsagenten, het in- en uitlenen van werknemers, de aankoop van vastgoed, bedrijfsovernames en fusies, maar ook bescherming van een merk of de omgang met debiteuren.

17.30 - 18.00 uur - "Energiepositief werken" door Welling Bouw

Energiepositief Werken! De voordelen op een rij.

Energiepositief Werken valt onder Energiepositief Leven; een synergetisch samenwerkingsverband tussen vaste ketenpartners dat zich richt op het verduurzamen van de Nederlandse (bestaande) bebouwde omgeving in opdracht van de professionele opdrachtgever. Energiepositief Leven levert een duurzame bijdrage aan het milieu door gezond, comfortabel en veilig leven betaalbaar te maken! Onder Energiepositief Leven vallen de volgende richtingen: Energiepositief Wonen, Werken, Leren en Zorgen.

Tijdens onze presentatie lichten wij de voordelen uit van het verduurzamen van bedrijfspanden. Wij delen graag onze expertise met u op het gebied van belasting, binnenklimaat, comfort, energie en arbeidsproductiviteit. Het verduurzamen van uw bedrijfspand creëert niet alleen waarde op economisch (Profit) en ecologisch (Planet), maar ook op sociaal (People) gebied. Het verduurzamen van uw bedrijfspand levert namelijk ook een gezonde werkomgeving én goede werkprestaties op.

Is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook een belangrijk speerpunt binnen uw organisatie? Kom dan naar onze presentatie en doe belangrijke kennis op die uiteindelijk méér energie, comfort én financiële voordelen oplevert!

19.00 - 19.30 uur "Wat is de meerwaarde van een evenement voor mijn bedrijf?"
door Frans Miggelbrink - Feestje van de Baas  en Michiel Pöpping - Markant Outdoorcentrum

Wat is de meerwaarde van een evenement voor mijn bedrijf? 

Met je klanten in contact komen en je relatie naar een hoger plan tillen. Het uitgangspunt voor grote en kleine evenementen. Een investering door je bedrijf waar je rendement van wilt zien en daarvoor maak je keuzes.  Welke keuzes en welke valkuilen. Wat wil je je klanten vertellen en waarmee blunder je je gasten de deur uit?  Live-communicatie. Investeren in een beursstand en het dan laten liggen. Je jubileum van je bedrijf en daarna zie je je relaties nooit meer terug.

Frans Miggelbrink is Event-designer ism Bureau van Harten en al vijfentwintig jaar als werkzaam presentator, dagvoorzitter en komiek.  Als rasechte Achterhoeker zal Frans ook zijn licht laten schijnen over het Liemerse bedrijfsleven.

Kunt u als Liemers bedrijf dit aan? Dan nodig ik u uit om op deze enerverende expertise bijeenkomst te komen.

Met vriendelijke groet, Michiel Pöpping